BinnenkortNieuws

Caccini en Huygens ontmoeten elkaar

Op het Leonardo Festival (26-27 oktober) gaat de nieuwe muziektheatervoorstelling Twee werelden bewoon ik in première. De voorstelling verbindt componiste Francesca Caccini met dichter Constantijn Huygens.

Leonardo FestivalNoortje Braat (script en regie), Felix-Jan Kuypers (acteur), Henriette Feith (sopraan) en David van Ooijen (aartsluit) hebben voor hun voorstelling een “nimmer bestaande doch volkomen logische ontmoeting” tussen Caccini en Huygens uitgedacht. Door poëzie, muziek en associaties van een verteller worden de twee aan elkaar verbonden.

“De vooruitstrevende composities van Caccini, haar bekendheid, maar ook haar nabijheid tot grote kunstenaars en wetenschappers zoals Galileo Galilei, maken een connectie mogelijk met ‘onze’ Constantijn Huygens, homo universalis bij uitstek”, aldus de makers.

Losstaande feiten en gebeurtenissen worden in de voorstelling door toevallige associaties van een enthousiaste verteller bij elkaar gebracht. Daarbij is poëzie van Huygens te horen en spelen en zingen de musici delen uit Il Primo Libro delle Musische, een werk van Caccini uit 1618.

De voorstelling Twee werelden bewoon ik gaat op zondag 27 oktober in première tijdens het Leonardo Festival in MuzyQ in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van het Leonardo Festival.

Vorig artikel

DNO en Reisopera krijgen nieuwe naam

Volgend artikel

Metropolitan zendt De Neus uit in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.