Home » Binnenkort, Nieuws

Willem Jeths Componist des Vaderlands

Utrecht24 november 2014 Geen reacties

Willem Jeths is op initiatief van Buma door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot de eerste Componist des Vaderlands. Tijdens de opening van de Buma Classical Convention op vrijdag 28 november in TivoliVredenburg wordt hij officieel aangesteld.

Willem Jeths (foto: Friso Keuris).

Willem Jeths (foto: Friso Keuris).

Jeths is gekozen “om zijn veelzijdigheid als componist. Daarnaast staat hij midden in het Nederlandse klassieke muziekleven, niet alleen als musicus, maar ook als een gedreven didacticus.” Zo meent de jury, bestaande uit Winnie Sorgdrager, Jochem Valkenburg, Lavinia Meijer, Joram Lürsen en Otto Tausk.

Als Componist des Vaderlands vervult Willem Jeths de komende twee jaar de rol van ambassadeur van eigentijdse, Nederlandse klassieke muziek. Hij zal onder meer nieuw werk componeren voor belangrijke gebeurtenissen en stukken van Nederlandse componisten die in de vergetelheid zijn geraakt weer onder de aandacht brengen.

Tijdens de opening van de Buma Classical Convention, op vrijdag 28 november om 10.00 uur in TivoliVredenburg in Utrecht, gaat Jeths dieper in op zijn plannen als Componist des Vaderlands.

Zie voor meer informatie de speciale website www.componistdesvaderlands.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.