BinnenkortNieuws

Wiericker Opera organiseert vierde concert

Voor de vierde keer organiseert de Wiericker Opera een operaconcert in het laatmiddeleeuwse Fort Wierickerschans in Bodegraven. Een cast van vijf internationale zangers zingt op zondag 17 mei uiteenlopend operarepertoire.

Aylin Sezer (foto: Allard Willemse).
Aylin Sezer (foto: Allard Willemse).

De Wiericker Opera combineert de dramatiek en hartstocht van opera met een historische omgeving. Voor de editie van dit jaar heeft artistiek leider Andries F. Bongers een internationale cast bij elkaar gebracht: de Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer, de Nederlandse sopraan Mignon Primus, de Amerikaanse mezzosopraan Regina Maria Davis, de Belgische tenor Ingmar Ruttens en de Iraanse bariton Arash Roozbehi.

De vijf zangers worden begeleid door pianist Cleem Determeijer in repertoire van Puccini, Donizetti, Rossini, Leoncavallo, Mozart, Verdi, Bizet, Lehár en Offenbach. Ze zingen onder meer ‘Celeste Aida’ uit Verdi’s gelijknamige opera, ‘Lippen schweigen’ uit Die lustige Witwe van Lehár en ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia van Rossini.

Het concert begint om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Wiericker Opera.

Vorig artikel

Charles Dutoits Matinee klinkt als een klok

Volgend artikel

Hermus leidt intense Anne Frank Cantate

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.