BinnenkortNieuws

Strobos en Cornet zingen liederen bij Lex

Mezzosopraan Karin Strobos en bariton Martijn Cornet geven op maandag 23 november een liedrecital in De Doelen in Rotterdam, als onderdeel van de serie ‘Lied met Lex’. Ze zingen repertoire van Duparc, Debussy, Wolf en Brahms.

Martijn Cornet (© Sarah Wijzenbeek).
Martijn Cornet (© Sarah Wijzenbeek).

De serie ‘Lied met Lex’ is een vervolg op de serie ‘Het leven en het lied’, die vorig seizoen in De Doelen te zien was. Presentator Lex Bohlmeijer wisselt tijdens deze concerten de liedzang af met gesprekken met de musici, over de betekenis van de liederen, de verhalen van componist en dichter en het tijdperk van toen en nu.

In deze tweede aflevering duiken Strobos en Cornet, beiden lid van het huisensemble van het Aalto-Musiktheater in Essen, in de liederen van Duparc, Debussy, Wolf en Brahms. Zo zingt Strobos onder meer de Chansons de Bilitis van Debussy en laat Cornet verschillende Mörike-Lieder van Wolf horen. In duet voeren de mezzo en de bariton twee liederen van Brahms uit.

Strobos en Cornet worden begeleid door Abigail Richards, een Britse pianiste die sinds 2002 in Nederland actief is als liedbegeleidster.

Het liedrecital vindt plaats in de Jurriaanse Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Cité de l'Opera: Liberté, égalité, fraternité

Volgend artikel

Strauss' Elektra als marionettenspel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.