BinnenkortNieuws

Crowdfundingactie voor Pocket Opera

Over een kleine maand brengt Pocket Opera een nieuwe voorstelling in première: OperAnight. Het gezelschap van Gerard Legeland belooft een avond vol passionele opera. Voor de laatste financiële lootjes is er een crowdfundingactie gestart.

De leden van Pocket Opera (© Atze Dijkstra).
De leden van Pocket Opera (© Atze Dijkstra).

Pocket Opera bestaat vijf jaar en heeft zich een eigen plaats verworven in het Nederlandse operalandschap. Het aantal voorstellingen dat de drie zangers en hun vaste pianiste per jaar spelen, groeit nog altijd. Het gezelschap bestaat uit sopraan Esther Putter, bariton Mitchell Sandler en bas Gerard Legeland. Die laatste kennen veel bezoekers van operavoorstellingen ook als inleider in theaters in de Randstad en Almere. Vaste begeleidster is pianiste Caecilia Boschman.

Het nieuwe programma heet OperAnight. Het begint, zo vertelt de flyer van de nieuwe tournee, op een broeierige avond in de twintiger jaren in Parijs. De artiesten ontmoeten elkaar in een café waar een ongedwongen avond een onverwachte wending neemt. Hoe het verder gaat en welke muziek te horen zal zijn, blijft nog de verrassing van de makers, maar ze beloven een avond vol passionele opera.

Bouwen aan een nieuwe productie kost geld en dat is ook voor Pocket Opera niet makkelijk te verzamelen. Hoewel de subsidiegevers enthousiast zijn over de plannen van het gezelschap, leidt dat niet tot financiële ondersteuning. Daarom zoekt Pocket Opera de hulp van het publiek. Via een crowdfundingactie willen de zangers en hun pianiste, ditmaal ondersteund bij het maakproces door regisseur Jos Groenier, een bedrag van 4.000 euro bijeenbrengen. Een groot deel van het geld is al binnen, maar voor het laatste deel hoopt men op steun van de liefhebbers en de fans.

Alle hulp is welkom en er staat ook wat tegenover: wie tot 50 euro doneert, krijgt de kans na afloop van de voorstelling een selfie te maken met de spelers in het decor. Bij een grotere donatie komt daar nog een gesigneerd programmaboekje bij. Vanaf 100 euro is er kans op vrijkaarten voor één van de uitvoeringen en bij een hoger bedrag krijgt de gever een muziekles bij één van de zangers. De naam van de gever op de aftiteling van het voorstelling kost 250 euro en het is zelfs mogelijk de hele productie cadeau te doen aan bijvoorbeeld een zorginstelling.

OperAnight is, als alles financieel rondkomt, van januari tot en met mei in verschillende theaters in Nederland te zien. Informatie over data, tijden en de mogelijkheden het project financieel te steunen, vindt u op de website van Pocket Opera.

Vorig artikel

Opera Vlaanderen opent 2016 met operette

Volgend artikel

Podcast: Bariton Mattijs van de Woerd

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.