AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: Bariton Mattijs van de Woerd

Hij past op veel verschillende podia: het intieme liedpodium, de volle zalen van Frommermann, de kerk voor een oratorium en de grote bühne van De Nationale Opera. Bariton Mattijs van de Woerd vertelt over hoe hij het zingen ontdekte, over zijn loopbaan en over het plezier van samenwerken met aardige collega’s.

Mattijs van de Woerd (© Carolien Sikkenk Photoline).
Mattijs van de Woerd (© Carolien Sikkenk Photoline).

Mattijs van de Woerd begon als zanger bij het Rotterdams Jongenskoor, met zijn broer Wouter. Die kon ook mooi zingen, maar uiteindelijk werd Mattijs de professionele zanger. Hij volgde het conservatorium en zong bij de Dutch National Opera Academy zijn eerste operarollen. “Ik dacht: dit wil ik doen, dit is zo leuk!”

Van de Woerd is lid van het herenensemble Frommermann en actief betrokken bij Splendor en hij zingt Schubert op de net verschenen cd van het Leiermann Ensemble. Zie ook de persoonlijke website van de bariton.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

Crowdfundingactie voor Pocket Opera

Volgend artikel

Opera in de media: week 53

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.