Binnenkort

Liedhuis start crowdfunding voor UNLOST

Nederland is een muziektheatergezelschap rijker: Liedhuis, dat voorstellingen wil maken rond het klassieke liedrepertoire. Voor het eerste project van het gezelschap, het filmische concert UNLOST, is nu een crowdfunding gestart.

Scène uit UNLOST. (© Richard Ligthard)

Liedhuis is een initiatief van sopraan Florien Hilgenkamp. Met het gezelschap wil ze liederen “door hedendaagse vingers” laten glijden, “zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan de overlevering van het genre”. Liedhuis zoekt vooral locaties buiten de gebruikelijke concertzalen.

De eerste voorstelling van Liedhuis heet UNLOST en is gebaseerd op de liederen van de Franse componist Olivier Messiaen. Filmmaakster Luciënne Venner heeft in samenwerking met cinematograaf Tijn Sikken een korte film gemaakt, precies afgestemd op Messiaens liederen. De film wordt gecombineerd met een live muziektheaterstuk, waarin Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro de liederen uitvoeren.

Muziek, spel en film vertellen samen één verhaal over de groeiende vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Het verhaal gaat over Mia en Rohat, twee mensen met een verschillende culturele achtergrond, die elkaar proberen te bereiken. Ze komen uiteindelijk in een land waar vervreemding niet bestaat. “Een utopie, die helaas niet te rijmen is met de werkelijkheid.”

UNLOST won al de aanmoedigingsprijs van Filmfestival Movies That Matter, maar om een tournee in het voorjaar van 2019 mogelijk te maken, zijn donaties nodig. De makers hebben een crowdfundingsactie gestart op Cinecrowd.com.

Vorig artikel

Emma Kirkby zingt en coacht in Nederland

Volgend artikel

Fleming keert terug naar eerste liefde

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.