BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Opera Vlaanderen opent 2016 met operette

Opera Vlaanderen luidt op 1 en 5 januari het nieuwe jaar in met operetteconcerten in Gent en Antwerpen. Tenor Thomas Blondelle soleert, Alexander Joel leidt het Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen.

Campagnebeeld van 'Operetteparels', het nieuwjaarsconcert van Opera Vlaanderen (© Opera Vlaanderen).
Campagnebeeld van ‘Operetteparels’, het nieuwjaarsconcert van Opera Vlaanderen (© Opera Vlaanderen).

Walsen en operettearia’s zijn onlosmakelijk met de nieuwjaarstraditie verbonden en daar sluit Opera Vlaanderen graag bij aan. Het Symfonisch Orkest van het Vlaamse operahuis zet in de eerste week van 2016 repertoire van onder anderen Johann Strauss, Franz Lehár en Emmerich Kálmán op de lessenaars. Alexander Joel, die eerder Verdi- en Richard Strauss-producties bij het operahuis dirigeerde, mag alles in goede banen leiden.

Voor de vertolking van aria’s uit onder meer Der Zigeunerbaron, Wiener Blut, Gräfin Maritza, Giuditta en Paganini is de Belgische tenor Thomas Blondelle gevraagd. Hij maakt zijn debuut bij Opera Vlaanderen. “Met zijn warme, gloedvolle stem heeft hij de voorbije jaren in Duitsland een boeiende carrière uitgebouwd, waarin hij opera regelmatig afwisselt met operette”, aldus het gezelschap.

Het nieuwjaarsconcert van Opera Vlaanderen is op vrijdagmiddag 1 januari mee te maken in de Opera Gent (voorafgegaand door een champagneaperitief) en op dinsdagavond 5 januari in de Opera Antwerpen.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Vorig artikel

Van Zweden legt Rheingold vast op cd

Volgend artikel

Crowdfundingactie voor Pocket Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.