BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Trionfo’s Owen Wingrave naar Osnabrück

Opera Trionfo’s productie van Owen Wingrave wordt in januari hernomen bij het Theater Osnabrück in Duitsland. Het is de eerste internationale coproductie van Opera Trionfo.

Scène uit Owen Wingrave (© Jurjen Stekelenburg).
Scène uit Owen Wingrave (© Jurjen Stekelenburg).

Met Owen Wingrave van Benjamin Britten boekte Opera Trionfo in 2013 een groot succes. De productie was in twintig theaters in het land te zien en kreeg veel lof in de pers. Regisseur Floris Visser, sinds 2013 artistiek directeur van Opera Trionfo, maakte de enscenering.

Samen met zijn team (decor- en kostuumontwerper Gary McCann en lichtontwerper Alex Brok) herneemt Visser de voorstelling vanaf 16 januari in het Theater Osnabrück, waar de productie achttien keer opgevoerd zal worden. Eerder ensceneerde Visser al La bohème voor het Theater Osnabrück.

Uit de cast van de premièrereeks reist alleen sopraan Francis van Broekhuizen mee naar de Duitse stad. Zij herneemt de rol van Miss Wingrave en maakte daarmee haar operadebuut in Duitsland.

Voor de overige rollen zijn zangers als Jan Friedrich Eggers (Owen Wingrave), Rhys Jenkins (Spencer Coyle), Daniel Wagner (Lechmere) en Elizabeth Magnor (Mrs. Coyle) geëngageerd. Op de bok staat Daniel Inbal.

Floris Visser is één van de succesvolste Nederlandse operaregisseurs van dit moment. Onlangs won hij met zijn productie van Orphée et Eurydice voor de Nederlandse Reisopera de titel van Opera van het Jaar 2015. Ook voor zijn productie van Owen Wingrave werd hij onderscheiden en zijn productie van Così fan tutte voor het Bolshoi Theater in Moskou werd alom geroemd.

Opera Trionfo, dat sinds Owen Wingrave geen nieuwe producties heeft gemaakt, meldt dat het ook voor toekomstige producties gaat samenwerken met buitenlandse partners. In het najaar komt het gezelschap met een nieuwe productie van Antigona van Tommaso Traetta, eveneens geregisseerd door Floris Visser.

Zie voor meer informatie over de speelreeks van Owen Wingrave in Osnabrück de website van het Theater Osnabrück.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Michael, Moyra en Anna

Volgend artikel

YouTube-portret: Pierre Boulez (1925-2016)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.