Home » Binnenkort, Nieuws

Van Sandwijk en Morsch zingen lied met Lex

Rotterdam4 februari 2016

door

In de serie ‘Lied met Lex’ geven mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, bariton André Morsch en pianist Hans Eijsackers op woensdag 10 februari een liedrecital in De Doelen in Rotterdam. Lex Bohlmeijer voorziet de avond van toelichting.

Rosanne van Sandwijk. (© Marco Borggreve)

Rosanne van Sandwijk. (© Marco Borggreve)

De serie ‘Lied met Lex’ is een vervolg op de serie ‘Het leven en het lied’, die vorig seizoen in De Doelen te zien was. Presentator Lex Bohlmeijer wisselt tijdens deze concerten de liedzang af met gesprekken met de musici, over de betekenis van de liederen, de verhalen van componist en dichter en het tijdperk van toen en nu.

In deze derde en laatste aflevering graven Rosanne van Sandwijk en André Morsch in het liedrepertoire van vier componisten. Op het programma staan onder meer Three Shakespeare Songs van Quilter, drie liederen van Brahms, een gevarieerde selectie Schumann-liederen en ‘Let us garlands bring’ van Finzi.

André Morsch. (© Marco Borggreve)

André Morsch. (© Marco Borggreve)

Van Sandwijk en Morsch zijn bekende namen op de Nederlandse operatonelen en concertpodia. Eerder stonden ze samen in De Doelen in Le nozze di Figaro van het Orkest van de Achttiende Eeuw. En in november 2015 gaven ze in het Concertgebouw in Amsterdam al eens samen een liedrecital, toen onder begeleiding van Julius Drake. In Rotterdam verzorgt de gerenommeerde liedbegeleider Hans Eijsackers de pianopartijen.

Het recital in de serie ‘Lied met Lex’ vindt plaats in de Jurriaanse Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.