BinnenkortNieuws

Von Otter treedt op met strijkkwartet

Mezzosopraan Anne Sofie von Otter treedt op zaterdag 5 november op in TivoliVredenburg in Utrecht. Samen met het Brooklyn Rider String Quartet brengt ze zowel klassiek werk als popmuziek.

Het programma van Von Otters optreden in Utrecht gaat uit van haar nieuwe cd So Many Things.
Het programma van Von Otters optreden in Utrecht gaat uit van haar nieuwe cd So Many Things.

Het programma van Anne Sofie von Otter en het Brooklyn Rider String Quartet heet So Many Things, naar een werk van Nico Muhly, en kwam deze maand uit op cd. De zangeres en het jonge kwartet voerden het eerder deze maand op in Carnegie Hall. Vijf van de stukken zijn speciaal voor de New Yorkse concertzaal gecomponeerd of gearrangeerd. Daaronder Speak Darkly, My Angel van Elvis Costello, For Sixty Cents van Colin Jacobson en Cant voi l’aube van Caroline Shaw.

Von Otter is een zangeres die graag haar horizon verbreedt. In dit concert is dat terug te zien in de keuze voor muziek van twee popmusici, Kate Bush en Björk. Van de eerste klinkt het nummer ‘Pi’, van de tweede ‘Cover me’ en ‘Hunter’. Aan de andere kant van het spectrum staat moderne opera, met het fragment ‘Am I in Your Light’ uit Doctor Atomic van John Adams, nieuw gearrangeerd door Evan Ziporyn.

Het Brooklyn Rider String Quartet speelt tussen de vocale stukken door ook instrumentale muziek, zoals de Suite from Bent van Philip Glass en het eerste strijkkwartet van Janáček.

Het concert vindt plaats in de kamermuziekzaal Hertz en begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Anna Lucia Richter: een stem met lef

Volgend artikel

Bosch herdacht met nieuw requiem

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.