Home » Achtergrond, Binnenkort, Buitenland

Cité de l’Opera: Elhpi, Roderick en Hallie

8 november 2016 Geen reacties

Door

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 62.

Tenoren aan de bal
Het ligt zo voor de hand dat je je afvraagt waarom niemand daar eerder op kwam: een website helemaal gewijd aan tenoren met tafeltennisbatjes.

Roetveeg Lulu
Sopraan Brenda Rae zingt vanaf morgenavond de titelrol in Lulu van Alban Berg bij de English National Opera. Wie bekend is met de productie, herkent het stempel van regisseur William Kentridge.

https://twitter.com/braesingslalala/status/795755096147640320

Hoffmann in Londen
Bij het Royal Opera House ging gisteren Les contes d’Hoffmann in première. Op 15 november wordt de opvoering in Covent Garden live vertoond in verschillende bioscopen.

Beschaafde discussie. In Amerika
Een lastig dilemma: de Los Angeles Opera probeert in producties zangers te casten zonder te letten op leeftijd, ras en andere kenmerken. Maar als de opera Akhnaten wordt geproduceerd, kies je dan een zwarte zanger voor de hoofdrol? Het gebeurde niet en dat stoorde sommigen. Het operahuis reageerde: “We have a long-standing policy of ignoring age, race and other physical characteristics when it comes to casting particular roles.”

De hoofdrol in Akhnaten wordt, net als eerder dit jaar in Londen, gezongen door countertenor Anthony Roth Costanzo.

Illustratrice Hallie Bateman werd door de LA Opera uitgenodigd om live te schetsen bij de generale repetitie van de opera van Philip Glass.

Wedstrijd
Met in de jury bekende namen als Thomas Quasthoff, Brigitte Fassbaender en John Gilhooly en een hoofdprijs van 15.000 euro belooft Das Lied, de internationale zangcompetitie in Heidelberg, een interessant evenement te worden.

The girl spoke of love
Dit seizoen brengt de Londense Wigmore Hall de drie bekendste Schubert-cycli in een Engelse vertaling door Jeremy Sams. Roderick Williams werkt mee en blogt over zijn ervaringen.

Der Elphi ist da
Het nieuwe concerthuis in Hamburg is bijna open.

De architect was Jacques Herzog.

Sinds TivoliVredenburg roltrappen heeft, wil iedereen ineens roltrappen.

Het nieuwe gebouw wordt liefkozend ‘Der Elphi’ genoemd. Er zal al vanaf de eerste dag worden gezongen in de kleine en grote zaal van het nieuwe complex. In de eerste maand staan namen geprogrammeerd als Anja Harteros, Philippe Jaroussky, Jonas Kaufmann, Bryn Terfel, Sarah Connolly en Luca Pisaroni.

https://twitter.com/GoogleDE/status/794868730706661377

Debby talks
Ze zong zesmaal in een Live in HD-uitzending, waaronder Brünnhilde in Der Ring des Nibelungen, en ze presenteerde de nodige avonden vanuit New York. “The HDs are reaching so many people”, constateert Deborah Voigt in een gesprek voor de radio.

Eerste hulp bij beschaving
Erik Voermans, van de Amsterdamse krant Het Parool, weet niet alleen enorm veel van muziek, hij blijkt ook exact de tone of voice van het hedendaagse cultuur- en mediadebat aan te voelen en over te kunnen nemen.

Joyce en Florence
Florence Foster Jenkins, de vrouw die niet zo mooi kon zingen als ze zelf dacht, was de hoofdfiguur in een speelfilm over de laatste jaren van haar leven. Hij draait hier en daar nog in de bioscopen. Maar er komt meer aan: een documentaire over de selfmade diva, met in de hoofdrol Joyce DiDonato. Ze was afgelopen week in Berlijn voor promotie.

New York marathon
Hoe lang Tippy nodig had, is onbekend, maar ze liep op vlotte muziek van Mozart.

Who needs Jamie Oliver…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.