BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera brengt Don Giovanni

De Belgische filmmaker Jaco Van Dormael ensceneert in november een nieuwe productie van Don Giovanni bij de Opéra Royal de Wallonie. De Italiaanse dirigent Rinaldo Alessandrini staat op de bok.

Don Giovanni - Opéra Royal de WallonieDe Opéra Royal de Wallonie omschrijft Don Giovanni als “een meditatie over liefde en verleiding” en een “vreugdevolle en tragische show”. Het verhaal zal weinigen onbekend zijn: de vrouwenverslinder Don Giovanni vermoordt de vader van Donna Anna, nadat hij haar heeft proberen te verleiden, en wordt vanaf dat moment door steeds meer mensen achternagezeten.

Om het bekende werk van Mozart overtuigend op de planken te brengen, is de Belgische filmmaker Jaco Van Dormael geëngageerd. Hij regisseerde eerder Stradella van Franck bij de heropening van de Luikse opera in 2012. Van Dormael hecht veel waarde aan een goede belichting. Daarvoor werkt hij samen met lichtontwerper Nicolas Olivier.

Aan het muzikale front deelt Rinaldo Alessandrini de lakens uit. De Italiaanse maestro is een specialist op het gebied van het barokrepertoire en de klassieken. Hij was eerder te gast in Luik met L’inimico delle donne in 2011.

De titelrol wordt vertolkt door Mario Cassi. Hij staat naast Laurent Kubla (Leporello), Maria Grazia Schiavo (Donna Anna), Veronica Cangemi (Donna Elvira), Leonardo Cortellazzi (Don Ottavio), Céline Mellon (Zerlina), Roger Joakim (Masetto) en Luciano Montanaro (Commendatore). Cangemin, Cortellazzi en Mellon maken hun debuut in Luik.

Don Giovanni gaat op 20 november in première en is daarna nog viermaal te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

DiDonato zingt barok in Concertgebouw

Volgend artikel

Festival Vocallis brengt winnende liedduo's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.