Home » Binnenkort, Nieuws

Burggraaf en Spanjaard geven liedrecital

Utrecht/Enschede10 november 2016 Geen reacties

Mezzosopraan Cora Burggraaf en pianist Ed Spanjaard staan op 20 november in TivoliVredenburg in Utrecht en op 25 november in het Wilminktheater in Enschede. Ze geven een recital waarin liederen afgewisseld worden met fragmenten uit De wonderen van de heilbot van Oek de Jong.

Cora Burggraaf. (© Merlijn Doomernik)

Cora Burggraaf. (© Merlijn Doomernik)

De wonderen van de heilbot is een verzameling dagboekfragmenten van de bekroonde Nederlandse schrijver Oek de Jong. Hij schrijft daarin onder meer over het creatieve proces en hoe dat verdacht veel lijkt op een persoonlijke crisis.

Cora Burggraaf en Ed Spanjaard, die een jarenlange vriendschap met De Jong onderhoudt, haken hierop in met hun recitalprogramma. Afgewisseld met fragmenten uit De Jongs boek, voorgelezen door Lex Bohlmeijer, brengt het duo liederen van een groot aantal componisten, onder wie Bolcom, Ravel, Britten, Berg, Zemlinksy, Wagner, Schubert en Strauss.

Naast dit repertoire staat de wereldpremière van Bart Vismans ‘Vers 6: Ik kan geen postzegels verzamelen’ op het programma.

Het recital wordt aangekondigd als “een persoonlijke reis, maar wel eentje van alle tijden”. Zie voor meer informatie de websites van TivoliVredenburg en het Wilminktheater.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.