Binnenkort

Met brengt Roméo et Juliette in de bioscoop

De Metropolitan Opera vervolgt zijn Live in HD-serie in de bioscoop op zaterdag 21 januari met de romantische opera Roméo et Juliette van Charles Gounod. Vittorio Grigolo en Diana Damrau vormen het beroemde liefdespaar.

Vittorio Grigolo en Diana Damrau in Roméo et Juliette. (© Ken Howard / Metropolitan Opera)
Vittorio Grigolo en Diana Damrau in Roméo et Juliette. (© Ken Howard / Metropolitan Opera)

William Shakespeare schreef met Romeo and Juliet één van de beroemdste liefdesverhalen in de geschiedenis. Het inspireerde veel andere artiesten tot het creëren van bewerkingen. De variant van Charles Gounod ging in 1867 in première in Parijs, op een Frans libretto van Jules Barbier en Michel Carré.

Roméo et Juliette telt maar liefst vier liefdesduetten tussen de twee hoofdpersonen. Een uitgelezen kans voor droomkoppels om naam te maken. In New York is het aan de Italiaanse tenor Vittorio Grigolo en de Duitse sopraan Diana Damrau om hun chemie te demonstreren. Beiden zijn bekend van eerdere bioscoopvoorstellingen van de Met.

In de rest van de cast zijn onder anderen Virginie Verrez als Stéphano, Elliot Madore als Mercutio en Mikhail Petrenko als Frère Laurent te horen. Als hun maestro staat Gianandrea Noseda op de bok.

De enscenering is afkomstig van Bartlett Sher, een gevierd regisseur bij de Met. Hij creëerde eerder succesvolle producties van onder meer Otello, Les contes d’Hoffmann, Il barbiere di Siviglia, Le Comte Ory en L’elisir d’amore – allemaal voorstellingen die in de bioscoop te zien waren.

Roméo et Juliette is in Nederland te zien bij CineMec, Pathé en Theater de Speeldoos in Baarn. De avond wordt gepresenteerd door sopraan Ailyn Pérez.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Speelse charme domineert Acis & Galatea

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Jackie, Calixto en Jan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.