BinnenkortNieuws

Amsterdam Sinfonietta opent met Fauré

Amsterdam Sinfonietta opent zijn seizoen met een internationale tournee met Gabriel Fauré’s bekende requiem. Het orkest bevindt zich nu nog samen met het Nederlands Kamerkoor in Zuid-Amerika, vanaf 21 september zijn er vier Nederlandse uitvoeringen.

Judith van Wanroij. (© Gerard de Haan)

Amsterdam Sinfonietta combineert het requiem van Fauré met de Kammersinfonie 110a van Sjostakovitsj, volgens het orkest “een requiem voor zichzelf”, Immortal Bach van Bystedt, Da Pacem Domine van Pärt en de ‘Chaconne’ uit Partita nr. 2 van Bach, “ook een soort requiem – Bach schreef het nadat zijn vrouw Maria Barbara tijdens zijn afwezigheid was gestorven en begraven”.

Voor het programma werkt het orkest samen met het Nederlands Kamerkoor en de solisten Judith van Wanroij (sopraan) en Andreas Wolf (bariton). Candida Thompson heeft de leiding en bespeelt tevens de viool.

De tournee begon op 7 september in Mexico en inmiddels waren koor, orkest en solisten ook in Colombia, Argentinië en Chili. Het Nederlandse deel van de tournee begint op 21 september in TivoliVredenburg in Utrecht, gevolgd door het Muziekcentrum Enschede (22 september), Musis Arnhem (23 september) en het Concertgebouw in Amsterdam (26 september).

Zie voor meer informatie de website van Amsterdam Sinfonietta.

Vorig artikel

Cheryl Studer jureert objectief en intuïtief

Volgend artikel

Opera in de media: week 38

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.