Binnenkort

Netrebko zingt Lady Macbeth in bioscoop

Het Royal Opera House brengt op woensdag 4 april live een productie van Verdi’s Macbeth in zestig bioscopen in Nederland. De Russische diva Anna Netrebko zingt de rol van Lady Macbeth.

Anna Netrebko als Lady Macbeth in Londen. (© ROH 2017 / foto Bill Cooper)

Verdi’s duistere opera Macbeth, gebaseerd op het werk van Shakespeare, is te zien in een productie van Phyllida Lloyd uit 2002. De Britse regisseur kiest als uitgangspunt dat de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. Daarbij zijn de heksen alomtegenwoordig, als boodschappers van het noodlot.

Gespeeld wordt de grondige herziening die Verdi maakte na de matig ontvangen wereldpremière in 1847. Op de bok staat Antonio Pappano, muziekdirecteur van de Royal Opera. Hij leidt zijn eigen koor en orkest en een cast vol topnamen.

De wereldster Anna Netrebko zingt Lady Macbeth, naast bariton Željko Lučić als Macbeth. Ildebrando D’Arcangelo vertolkt Banquo, Konu Kim is Malcolm en Yusif Eyvazov, de echtgenoot van Netrebko, zingt Macduff.

Macbeth is in Nederland te zien bij zestig bioscopen. Zie voor een overzicht www.royaloperahouse.nl.

Hieronder een korte trailer van de productie:

Vorig artikel

Prohaska vertolkt koninginnen in De Doelen

Volgend artikel

Opus Arte zet Londense Trittico op dvd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.