Binnenkort

Prohaska vertolkt koninginnen in De Doelen

Sopraan Anna Prohaska en het oudemuziekensemble Il Giardino Armonico brengen hun programma Serpent & Fire op woensdag 4 april naar De Doelen in Rotterdam. Het concert draait om de koninginnen Dido en Cleopatra.

Anna Prohaska. (© Harald Hoffmann / DG)

De Afrikaanse koninginnen Dido en Cleopatra, de één mythisch en de ander historisch, inspireerden met hun hartstocht en wanhoop talrijke deels vergeten barokopera’s. Anna Prohaska (1983) en het bijna even oude ensemble Il Giardino Armonico deden voor hun cd Serpent & Fire een keuze uit dit repertoire.

Al sinds 2016 toeren sopraan, ensemble en maestro Giovanni Antonini met dit programma door de wereld. Zo was het concert op 27 september in het Concertgebouw in Amsterdam te horen. Nu staat Rotterdam op de agenda.

Op de barokavond klinkt muziek van onder anderen Purcell (onder meer het bekende ‘When I am laid in earth’ uit Dido and Aeneas), Graupner, Sartorio, Händel (onder meer ‘Se pietà di me non senti’ uit Giulio Cesare in Egitto), Hasse, Cavalli en Rossi.

Na afloop van het concert belooft De Doelen naast de verkoop van het album een signeersessie met Anna Prohaska en een meet & greet met “enkele musici en hun instrumenten”.

Het concert begint om 20.15 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

ROH presenteert bioscoopseizoen 2018/2019

Volgend artikel

Netrebko zingt Lady Macbeth in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.