Binnenkort

Nelly Miricioiu treedt op in Haarlem

Sopraan Nelly Miricioiu is de komende twee weekenden in Haarlem te beleven. Op 16 maart geeft ze met vier leerlingen een concert in Het Verhalenhuis Haarlem. Op 23 en 24 geeft ze een openbare masterclass aan zes zangers.

Nelly Miricioiu. (© Marco Borggreve)

De Roemeens-Britse Nelly Miricioiu is een gevierde sopraan met een eerbiedwaardig cv. In Nederland is ze vooral bekend van de (belcanto)rollen die ze in de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw zong.

Samen met haar leerlingen Michelle Mallinger, Elenora Hu, Hanna-Liisa Kirchin en Raoul Steffani brengt ze op 16 maart repertoire van Donizetti en Bellini. Zelf zingt ze onder meer ‘Casta diva’ uit Bellini’s opera Norma. De pianisten Gilbert den Broeder en Hans Schellevis begeleiden de zangers. Verder worden verhalen verteld over Miricioiu’s werk in Nederland door Mauricio Fernandez, Peter van der Lint en Pieter Alferink.

Het weekend erop is de bekende sopraan terug in Haarlem (dan aan de Jansstraat 33) voor een masterclass. Ze coacht op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur zes zangers in het operarepertoire. Dagtickets kosten 25 euro, een weekendticket 40 euro.

Het concert en de masterclass worden georganiseerd door Stichting La Voix. Zie voor meer informatie www.la-voix.nl.

Vorig artikel

Anna Netrebko zingt Verdi in Omniversum

Volgend artikel

Nieuwe opera Schreier is fraai totaaltheater

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.