Binnenkort

Opera van Odessa op tournee met Butterfly

De Nationale Opera van Oekraïne-Odessa maakt vanaf 9 mei een korte tournee met Madama Butterfly. Giacomo Puccini’s klassieker is te zien in een regie van Anatol Preissler. Igor Chernetski dirigeert.

Scène uit Madama Butterfly door de Nationale Opera van Oekraïne-Odessa.

Het operagezelschap van Odessa is regelmatig te gast in Nederland met producties van bekende titels uit het operarepertoire. Met Madama Butterfly – een opera die momenteel ook bij De Nationale Opera in Amsterdam te zien is – trekt het gezelschap langs Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (9 mei), het Chassé Theater in Breda (10 mei) en het Zuiderstrandtheater in Den Haag (15 mei). Tussendoor zijn er voorstellingen in Oostende, Gent en Antwerpen.

De productie van Anatol Preissler ging begin april in première in Odessa. Hiroko Morita en Hanna Litvinova zingen afwisselend de rol van Cio-Cio-San. Kateryna Lian is haar bediende Suzuki. Eduard Martyniuk en Oleh Zlakoman rouleren als Pinkerton en Viktor Mitiushkin is Sharpless.

Zie voor meer informatie de website van de producent van de tournee, Music Theatre Stage Management.

Vorig artikel

McVicars Faust is een echte blockbuster

Volgend artikel

RPhO lanceert festival rond Sibelius

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.