Binnenkort

Actie: Met korting naar Bachs Hohe Messe

Philippe Herreweghe leidt zijn Collegium Vocale Gent op 16 juni in een uitvoering van de Hohe Messe van Bach in het Concertgebouw in Amsterdam. Lezers van Place de l’Opera kunnen met 20 procent korting kaarten kopen.

Philippe Herreweghe. (© Michiel Hendrickx)

“De Hohe Messe wordt door velen beschouwd als één van de mooiste klassieke composities”, stelt het Concertgebouw. Bach zelf zag de mis, die hij verspreid over meerdere jaren componeerde, als zijn belangrijkste werk, omdat al zijn stijlen erin terugkomen.

Philippe Herreweghe voert het werk uit in een kleinere, transparante bezetting. Hij leidt Collegium Vocale Gent, dat hij in 1970 zelf oprichtte, en een groep bekende baroksolisten, onder wie sopraan Dorothee Mields, sopraan Hana Blazíková en countertenor Alex Potter.

Lezers van Place de l’Opera krijgen korting op kaarten. Ga naar de website van het Concertgebouw, kies uw stoel en vul bij de afronding de actiecode FL19BV16 in.

Hieronder een fragment uit de Hohe Messe, uitgevoerd door het Collegium Vocale Gent onder Herreweghe:

Vorig artikel

UNLOST: melancholie verbindt

Volgend artikel

Concertante setting doet Einstein geen recht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.