AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Chris, Anna en Benjamin

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 199.

Gluckliche Geburtstag
Bij de jarigen van vandaag: Christoph Willibald Ritter von Gluck

Gluck overleed in Wenen, in 1787, en daarom werd er een straat naar hem genoemd.

Instagram all over the place
Een avond per jaar ontbreken de lelijke ouwe mensen die daar normaliter verblijven in het gebouw van Nationale Opera & Ballet en nemen de ‘young patrons’ het over. En Chazia Mourali. Allemaal om – zoals de Volkskrant het noemde – ‘de vergrijzing in de zaal tegen te gaan’.

Ken de boef
OperaWire maakte een quiz met operaboeven – crooks en villains

Liedjescultuur
Het moet een wonderlijke combinatie zijn: fanatiek muziekliefhebber van klassiek en opera die praat tegen een Google Home-speaker om een opera of een aria op te vragen.

Zomerhumor
Grappen over muziek die je vanaf ongeveer 30 graden buitentemperatuur hysterisch leuk gaat vinden.

Carmen livestream
Vanavond, dinsdag 2 juli, om 20.00 u. brengt het Royal Opera House een livestream via Facebook en YouTube van de opera Carmen van Bizet. In de hoofdrollen zingen Aigul Akhmetshina als Carmen, Bryan Hymel is Don José en Luca Pisaroni zingt Escamillo.

Mooie timing
De enscenering van de recent overleden Franco Zeffirelli van de opera Il trovatore van Verdi is deze zomer te zien in Verona. Op 4 en 7 juli zingt Anna Netrebko de rol van Leonora.

Nieuwe Feldmarschallin
De enscenering door Robert Carsen van Der Rosenkavalier keert komend seizoen terug in de New Yorkse Metropolitan Opera. Voor het eerst zonder Renée Fleming, die afscheid nam van haar rol als de Feldmarschallin. Camilla Nylund is de nieuwe.

Heel Fremd bin ich eingezogen
Het aardige is dat Ian Bostridge zelf het bericht met de afbeelding retweette naar zijn ruim 5000 volgers op Twitter.

Benjamin Bernheim gaat goed
De jonge tenor Benjamin Bernheim vertelde een paar jaar geleden in een interview met Place de l’Opera dat hij minder Duits en meer Italiaans en Frans in zijn repertoire wilde. Die wens is aardig uitgekomen, blijkt uit de video over zijn komende seizoen.

Vorig artikel

DNOA verrast met Engelse double bill

Volgend artikel

Zangconcoursen: waar zijn de winnaars nu?

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.