BinnenkortNieuws

Koningsberger zingt Winterreise in Zeist

Vooruitlopend op zijn volgende editie organiseert het Internationaal Lied Festival Zeist op 22 december een liedrecital in Slot Zeist. Bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden brengen Schuberts bekende liederencyclus Winterreise.

Maarten Koningsberger. (© Paul Koeleman)

Franz Schubert zette voor Winterreise, wellicht zijn beroemdste werk, 24 gedichten van Wilhelm Müller op muziek. De poëzie vertelt hoe een diep teleurgestelde jongeman door een winters landschap doolt. Hij raakt steeds meer in zichzelf gekeerd en vraagt zich tegen het einde zelfs af of de dood een beter alternatief is.

Maarten Koningsberger kan bogen op een enorme staat van dienst, zowel in het operarepertoire als in het lied. Op de slotzolder van Slot Zeist geeft hij samen met Bas Verheijden zijn interpretatie van Schubert bekende cyclus, een werk waar hij goed mee vertrouwd is.

Na afloop van het recital wordt in de Spiegelzaal van het Slot een diner georganiseerd. Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Vorig artikel

Operadagen Rotterdam start kaartverkoop 2020

Volgend artikel

And the Oscar goes to… Alain Altinoglu

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.