BinnenkortNieuws

Operadagen Rotterdam start kaartverkoop 2020

Operadagen Rotterdam start op vrijdag de kaartverkoop voor een paar voorstellingen uit zijn volgende editie (21 t/m 30 mei 2020). Daaronder The Song Project, een nieuwe voorstelling van zangeres Wende, die tijdens de Operadagen zijn Nederlandse première krijgt.

Beeld van Wende in The Song Project. (© Ali Wright)

Operadagen Rotterdam beleeft in mei 2020 zijn vijftiende editie. Het internationale operafestival zet daarin zijn zoektocht naar nieuwe vormen van opera voort. Centrale locaties zijn het Theater Rotterdam, het Nieuwe Luxor en De Doelen, met daarnaast tal van ongewone speellocaties in de stad.

Hoogtepunt en opening van het festival in 2020 is The Song Project, zo maakte Operadagen Rotterdam donderdag bekend. Multitalent Wende creëert deze voorstelling begin mei bij het Royal Court Theatre in Londen, samen met theaterontwerper Chloe Lamford, componist Isobel Waller-Bridge en choreograaf Imogen Knight. De productie draait om de vraag: wat het betekent het om vandaag de dag vrouw te zijn en wat wordt er van generatie op generatie doorgeven?

Wende heeft een sterke band met Operadagen Rotterdam, aldus het festival. Ze werkt nauw samen met artistiek directeur Guy Coolen, die onder meer adviseerde bij haar laatste voorstelling Mens. In 2018 ontving Wende de Operadagen Award voor haar verdiensten in de wereld van opera en muziektheater.

Nadat The Song Project twee weken lang in het Royal Court Theatre te zien geweest is, zijn er op 21, 22 en 23 mei voorstellingen in Rotterdam. De locatie is bewust klein en intiem: LantarenVenster, met een capaciteit van 275 mensen.

Behalve The Song Project gaan vrijdag nog meer voorstellingen in de verkoop. Daaronder de Nederlandse première van prisoner of the state, een nieuw werk van de Amerikaanse componist David Lang, geïnspireerd op het libretto van Beethovens Fidelio. Van de jonge Vlaamse regisseur Tom Goossens is een bewerking van de beroemde Mozart/Da Ponte-trilogie te zien, waarvan de delen Don Juan en Così al eerder op de Operadagen te zien waren.

Ook in de verkoop: Musik für das Ende van de Canadese componist Claude Vivier, A Midsummer Night’s Dream van Britten door Opera Zuid en Usher, een horroropera van Debussy, uitgevoerd door Opera Vlaanderen.

Zie voor meer informatie de website van Operadagen Rotterdam.

Hieronder de trailer van het aanstaande festival:

Vorig artikel

Opera in de media: week 51 van 2019

Volgend artikel

Koningsberger zingt Winterreise in Zeist

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.