BinnenkortNieuws

Staatsopera Tatarstan op tournee met Parelvissers

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 28 februari op tournee met De Parelvissers van Bizet. De enscenering van Vernon Mound, die al honderdvijftig keer in Nederland te zien was, is voor de reprise aangescherpt en opgefrist.

Georges Bizet gaf de wereld twee operahits: Carmen en Les pêcheurs de perles (De Parelvissers). Beide werken zijn door de kleurrijke muziek en pakkende melodieën geliefde titels op de programma’s van operahuizen.

De Staatsopera van Tatarstan liet in 2003 een nieuwe productie van De Parelvissers maken door een Engels artistiek team onder leiding van regisseur Vernon Mound. ‘Een prachtige, uitzonderlijke en uiterst toegankelijke voorstelling’, aldus DG Theaterproducties, die het succes van de productie verlengt met een nieuwe tournee. ‘Het gezelschap scherpte de regie van het werk aan, de decors en kostuums werden opnieuw onder handen genomen en opgefrist.’

De Staatsopera van Tatarstan maakt al meer dan een kwarteeuw tournees langs de Nederlandse theaters. Het brengt daarbij steevast zijn eigen solisten, orkest en koor mee.

De tournee met De Parelvissers begint op 28 februari in het Theater Sneek en doet daarna een groot aantal theaters en schouwburgen aan. Zie voor een overzicht van de speellijst de website van DG Theaterproducties.

Vorig artikel

Andriessen Festival in Arnhems Stadhuis

Volgend artikel

Schumanns Faust uitgebracht op blu-ray

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.