BinnenkortNieuws

Goerne soleert bij Rotterdams Philharmonisch

Bariton Matthias Goerne soleert vanaf 27 februari in een online concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij zingt Im grossen Schweigen van Diepenbrock. Het orkest voegt er twee werken van Wagner aan toe.

Matthias Goerne. (© Caroline de Bon)

Im grossen Schweigen van Alphons Diepenbrock is een ‘adembenemend en veel te weinig gehoord meesterwerk dat Mahler naar de kroon steekt in extatische klankbedwelming’, beschrijft het Rotterdams Philharmonisch. Het orkest omlijst het werk met de Siegfried Idyll en de ouverture van Tannhäuser, beide van Richard Wagner.

Diepenbrock (1862-1921) was een Nederlandse componist met een internationale uitstraling. Hij liet zich inspireren door meerstemmige kerkmuziek en de harmonieën van onder anderen Wagner en Debussy. Im grossen Schweigen is gebaseerd op een aforisme uit Morgenröthe van Friedrich Nietzsche. In de tekst laat de auteur de drukte van een haven achter zich om geconfronteerd te worden met de schoonheid en de grootsheid van de Middellandse Zee, ‘Hier ist das Meer, hier können wir die Stadt vergessen’.

Matthias Goerne, één van de meest gerenommeerde liedzangers, oogstte twee jaar geleden veel succes toen hij zes Mahler-liederen bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest zong. Chef Lahav Shani leidde dat concert en staat ook nu weer op de bok.

Het online concert is vanaf zaterdag 27 februari 20.15 uur beschikbaar. Het publiek kan zelf de prijs van een ticket bepalen. Het is ook mogelijk om een abonnement op alle online concerten van het orkest te nemen.

Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Viotti dirigeert NedPhO en DNO-koor

Volgend artikel

Opera in de media: week 8 van 2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.