Nieuws

Cité de l’Opera: Gustav, Natalie en Tinka

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 286.

Mahlers weg naar New York
Op 8 december 1908 leidde componist Gustav Mahler zelf de Amerikaans première van zijn tweede symfonie Auferstehung.

Perfection dans le registre moyen
Zangeres/dirigent Barbara Hannigan gaf een masterclass over perfectie aan de studenten van het conservatorium van Parijs.

Protocol
De San Francisco Opera geeft een blik achter de schermen van het coronabeleid.

La donna
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het Royal Opera House maakt werk van de viering.

Rossini
Schrikkeljarige Gioacchino Rossini werd op 29 februari geboren. Joseph Calleja zingt ter gelegenheid van zijn geboortedag.

To the limit
Sopraan Natalie Dessay heeft een ruim oeuvre van operarollen opgebouwd. Niet minder dan 33 cd’s en 19 dvd’s bevat de verzamelbox The Opera Singer. Ze is te horen met collega’s als Cecilia Bartoli, Ian Bostridge en Plácido Domingo. De box kost bij een Duitse online winkel net geen 130 euro.

English Ring
Er komt een nieuwe enscenering van Der Ring des Nibelungen van Wagner. Voor de English National Opera gaat Richard Jones regisseren en Martyn Brabbins dirigeren. De serie begint met deel twee, Die Walküre. Of beter The Valkyrie, want de opera’s worden in het Engels gebracht.

Europese steun voor Amerikaanse collega’s
Geen TOZO en NOW voor de musici van de Metropolitan Opera in New York. Al bijna een jaar krijgt een deel van de medewerkers geen salaris. Morele steun komt uit Wenen.

Up nu fort! Mario! Han är död! Död!
De Royal Swedish Opera nam een semiscenische versie van Tosca op. De opera is met Zweedse ondertiteling online te zien.

Quote
De opera in Stuttgart zegt het met een slogan.

Ernani op Sicilië
Eleonora Buratto en Michele Pertusi zijn te zien in een videoversie van Ernani van Verdi door het Teatro Massimo.

Dirigent op scooter
‘This job has given me a lot more courage, strength, happiness, and also made me feel calmer’, zegt de dertigjarige dirigent Chiya Amos uit Singapore over zijn werk. Als maaltijdbezorger. Hij schakelde noodgedwongen om door de coronacrisis.

Nog even oefenen
Geen onvertogen woord, nou ja, bijna geen onvertogen woord, op de CPAC-conventie.

Online Mozart
De studenten van de Dutch National Opera Academy vierden recent in het Zuiderstrandtheater een Mozart-feest bij het Residentie Orkest. Morgen leest u op Place de l’Opera meer over één van de feestgangers, sopraan Tinka Pypker.

Vorig artikel

Van Parys gaat eigen weg met Usher

Volgend artikel

Goerne soleert bij Rotterdams Philharmonisch

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.