Home » Binnenkort

Italiaans-Russisch concert met vrolijke noot

Amsterdam16 maart 2010 Geen reacties

Opera per Tutti geeft donderdag 18 maart een concert in de Vondelkerk met voornamelijk Italiaans en Russisch repertoire, en enkele luchtige werken als toetje. In de cast zingen twee jonge en twee ervaren zangers.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert in de Vondelkerk met aria’s, duetten en andere operafragmenten. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali leidt de fragmenten op luchtige, toegankelijke wijze in.

Deze week kiest Mazali voor flink wat (zwaar) Italiaans repertoire. Zo zijn er stukken te horen uit La forza del destino van Verdi, L’Amico Fritz van Mascagni en Pagliacci van Leoncavallo. Ook een onbekendere titel als Il figliuol prodigo van Ponchielli staat op het programma.

Na de pauze is er muziek uit twee opera’s van Tsjaikovsky te horen. En het concert krijgt een vrolijke noot in de vorm van fragmenten uit Die Lustige Witwe van Lehár.

In de cast zijn twee jonge zangers te horen. Van het conservatorium in Utrecht komt tenor Eric Reddet. Van de Dutch National Opera Academy komt de bariton Iurii Samoilov.

De overige twee solisten zijn Mazali zelf en sopraan Marjan Boonen, die thuis is in het zwaardere werk uit bijvoorbeeld La forza del destino.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.