Home » Binnenkort

IOP op tournee met Wit-Russische Bohème

17 maart 2010 Geen reacties

Internationale Opera Producties gaat vanaf volgende week op tournee met een Wit-Russische productie van Puccini’s ‘all time classic’ La Bohème. De productie doet vijf theaters in Nederland en zes theaters in België aan.

Scène uit de productie (foto: Vasilii Maiseenok).

Internationale Opera Producties (IOP) zet een aantal keer per jaar een bekende operatitel op de Nederlandse en Belgische tonelen. Koor en orkest komen altijd uit een Oost-Europees land, de solisten en het artistieke team worden meestal apart gecontracteerd.

Met La Bohème schakelt IOP voor de tweede keer dit seizoen het Nationaal Bolsjoi Theater Minsk in. Eind 2009 was het Wit-Russische gezelschap al te zien met Il Trovatore van Verdi, wat een geslaagde productie was.

La Bohème is één van de populairste opera’s aller tijden. Het werk van Puccini wordt onnoemelijk vaak opgevoerd. Gek is het niet, gezien het ontroerende liefdesverhaal over de kunstenaar Rodolfo en het onschuldige meisje Mimi en de enorme melodische kracht van Puccini’s muziek.

De IOP-productie is voornamelijk Wit-Russisch bezet. Het koor en orkest van het Bolsjoi Theater worden geleid door Viktor Ploskina, die ook de Trovatore-productie voor zijn rekening nam.

De enscenering komt van de uit Minsk afkomstige regisseur Georgy Isaakian. ,,Hij laat Mimi symbool staan voor de puurheid van het leven”, licht IOP toe. ,,Iets wat sterk contrasteert met de levenswijze van diegenene die zich te buiten gaan aan consumptie. Haar aangrijpende sterfscène staat in deze versie voor de teloorgang van de consumptiemaatschappij.”

In de cast zijn zangers te horen als Alena Bundzeleva, Louisella de Pietro, Theodore Chletsos, Stanislav Trifonov (graaf Luna in Il Trovatore) en Vladimir Gromov.

IOP doet met haar tournee vijf plaatsen in Nederland en zes plaatsen in België aan. In Nederland zijn dat Den Haag (25/3), Leiden (26/3), Rotterdam (29/3), Utrecht (30/3) en Eindhoven (2/4).

Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Hieronder de trailer van de productie:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.