BinnenkortNieuws

Hannigan en Steffani zingen Berg en Mahler

Sopraan Barbara Hannigan en bariton Raoul Steffani voeren op 30 april liederen van Alban Berg evenals het slotgezang uit Mahlers vierde symfonie uit tijdens een online concert in De Doelen in Rotterdam. Ze worden begeleid door Camerata RCO.

Barbara Hannigan. (© Marco Borggreve)

Barbara Hannigan is niet alleen sopraan en dirigent, maar ook coach voor jong talent. Met haar eigen Equilibrium Young Artists-programma helpt ze veelbelovende musici vooruit in hun carrière. Bariton Raoul Steffani maakt deel uit van het programma, evenals dirigent Rolf Verbeek. In het online Doelen-concert werken beiden met hun mentor samen. Verbeek voor Camerata RCO, Steffani naast Hannigan als solist.

Het concert heeft als thema ‘Het hemelse leven’. Het programma begint met de Sieben frühe Lieder van Alban Berg, gezongen door Barbara Hannigan in een ensemblebewerking van Reinbert de Leeuw. Raoul Steffani zingt vervolgens de 4 Gesänge en het lied ‘Schließe mir die Augen beide’, ook van Berg. Het concert sluit af met de finale van Mahlers vierde symfonie, het ‘Himmlische leben’, een muzikaal feest in de hemel. Hannigan soleert in het deel, gearrangeerd voor ensemble door Erwin Stein.

Het concert begint om 20.30 uur en is gratis als stream te zien. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Vroege Verdi’s: naschrift

Volgend artikel

Zofia Hanna soleert in stream deCompagnie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.