Binnenkort

Gratis openluchtuitvoering Die Fledermaus

Het Noord Nederlands Orkest speelt op zaterdag 5 juni Johann Strauss’ beroemde operette Die Fledermaus in het Steenbergerpark in Hoogeveen. De gratis voorstelling wordt geregisseerd door Elsina Jansen en muzikaal geleid door Balázs Kocsár.

Die Fledermaus wordt uitgevoerd in het Steenbergerpark in Hoogeveen, in semiscenische setting van de hand van Elsina Jansen, die regelmatig producties regisseert in Nederland.

De openluchtuitvoering van het werk van Strauss is een initatief van Aria Aperta, dat zich inzet om klassieke muziek en cultuur onder de aandacht te brengen van inwoners van Drenthe en met name Hoogeveen en omgeving.

De cast bestaat onder andere uit Anton Saris (Eisenstein), Lisette Bolle (Rosalinde), Pascal Pittie (Alfred), Marije van Straalen (Adele) en Piotr Micinski (Frank).

Het Noord Nederlands Orkest wordt geleid door de Hongaarse dirigent Balász Kocsár. Verder werkt het Noord Nederlands Concertkoor aan de voorstelling mee.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Er is ook een voorprogramma. Zie voor meer informatie de website van Aria Aperta.

Vorig artikel

Genoveva maakt matig debuut in Nederland

Volgend artikel

Toekomst operahuis Syndney onzeker

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.