Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Toekomst operahuis Syndney onzeker

Sydney2 juni 2010 Geen reacties

De toekomst van het beroemde operahuis van Sydney is onzeker. Deze week werd bekend dat werkers in het operahuis grote risico’s lopen door het verouderde materiaal dat ze gebruiken. Volgens de Herald Sun is de overheid echter bereid voor de renovatie te betalen.

Het nieuws dat de theatertechniek van het beroemde Sydney Opera House zo verouderd is dat het levensgevaarlijk is op het toneel te werken, werd razendsnel door wereldwijde media opgepikt. Het operahuis is dan ook één van de beroemdste ter wereld en het ‘boegbeeld’ van de Australische stad.

Aangezien het operahuis momenteel krap bij de kas zit, repten velen dat het veiligheidsonderzoek het huis de das om zou doen. De miljoenen die nodig zijn voor renovatie zou het operahuis niet op kunnen hoesten.

De Australische krant Herald Sun meldt echter vandaag dat de overheid bereid is de komende twee seizoenen 130 miljoen dollar in het operahuis te investeren. Volgens de krant wordt de subsidie volgende week bekendgemaakt.

De miljoenen moeten genoeg zijn om de meest noodzakelijke herstelwerkzaamheden mogelijk te maken en dus het huis draaiende te houden. Het is echter een veel lager bedrag dan de 800 miljoen dollar verspreid over zeven jaar waar het operahuis naar lobbyde.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.