Home » Binnenkort

Tosca opent 10e seizoen Opera Producties

21 september 2010 Geen reacties

Internationale Opera Producties viert dit seizoen haar tiende verjaardag. Het opent met een productie van de klassieker Tosca van Puccini. De productie is een samenwerking met de Staatsopera van Plovdiv en wordt op twintig locaties in Nederland en België uitgevoerd.

IOP opent met Tosca (foto: Nedelian Neshev).

Internationale Opera Producties (IOP) werd in 2000 op initiatief van een aantal schouwburgen opgericht. IOP brengt naar eigen zeggen ‘eigentijds vormgegeven en geregisseerde opera- en operettevoorstellingen in samenwerking met Europese operahuizen en internationale artistieke teams’. IOP produceert dit seizoen drie opera’s en een operette, die in vele theaters en schouwburgen te zien zullen zijn.

De opening van het feestelijke tiende seizoen van IOP gebeurt met Tosca van Giacomo Puccini. Het werk van de Italiaanse componist werd 110 jaar geleden voor het eerst opgevoerd, in Rome, en gaat over de zangeres Floria Tosca, die in haar liefde voor de schilder Cavaradossi gedwarsboomd wordt door de doortrapte politiechef Scarpia. Tosca is één van de populairste opera’s ooit.

IOP stelde een artistiek team samen van regisseur Reto Nickler, de dirigenten Luciano di Martino en Dian Tchobanov en de Nederlandse ontwerpers Karel Spanhak en Marrit van der Burgt, die decor en kostuums voor hun rekening nemen.

Koor en orkest komen van de Staatsopera van Plovdiv (Bulgarije), evenals enkele solisten. Onder die solisten zitten namen als Mariana Panova, Stefania Spaggiari, Paolo Bartolucci, Giorgio Casciarri, Alfio Grasso en Niko Isakov.

De productie gaat op vrijdag 24 september in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In totaal zijn er twintig voorstellingen in theaters en schouwburgen in Nederland en België.

Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.