Home » Binnenkort

Fleming zingt Mahler in Concertgebouw

Amsterdam21 oktober 2010 Geen reacties

De Amerikaanse sopraan Renée Fleming zingt maandag 25 oktober de ‘Rückert-Lieder’ van Gustav Mahler in het Concertgebouw. Ze wordt begeleid door de Münchner Philharmoniker onder leiding van Christian Thielemann. Het orkest speelt verder werken van Schreker en Brahms.

Renée Fleming (foto: Decca / Andrew Eccles).

Renée Fleming nam in 2008 samen met de Münchner Philharmoniker en Christian Thielemann de ‘Vier letzte Lieder’ van Richard Strauss op. Nu werkt de beroemde sopraan opnieuw samen met het Duitse orkest, voor een uitvoering van Mahlers ‘Rückert-Lieder’.

Na drie uitvoeringen in München (21, 22 en 24 oktober) komt Fleming op maandag 25 oktober naar het Concertgebouw in Amsterdam. Op 27 oktober zal ze het programma ook nog zingen in het Palais des Beaux-Arts in Brussel.

Mahler schreef de ‘Rückert-Lieder’ (vijf liederen op gedichten van Friedrich Rückert) in 1901 en 1902. De vijf liederen staan op zichzelf, dus van een echte cyclus is geen sprake. Wel zijn er thematische verbanden.

De Münchner Philharmoniker omkleedt het optreden van Fleming met ‘Nachtstück’ uit Franz Schrekers opera Der ferne Klang (rond dezelfde tijd als de ‘Rückert-Lieder’ gecomponeerd) en de vierde symfonie van Johannes Brams (zijn laatste symfonie, in 1884 en 1885 gecomponeerd).

Het orkest wordt geleid door Christian Thielemann. De 41-jarige Berlijner is sinds 2004 chef-dirigent van het orkest, een positie die hij in 2011 verruilt voor het chef-dirigentschap van de Staatskapelle Dresden. Thielemann is onder meer bekend van zijn optredens in Bayreuth en Salzburg.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.