Binnenkort

JT Bioscopen zenden Tosca uit Genua uit

De JT Bioscopen in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen zenden op dinsdag 11 januari een live opgenomen voorstelling van Puccini’s Tosca uit. De hoofdrollen worden bezet door het echtpaar Daniela Dessì en Fabio Armiliato en Claudio Sgura.

JT Bioscopen is dit seizoen op drie locaties begonnen met het uitzenden van opera’s. JT programmeert daarbij niet de populaire live-uitzendingen van de Metropolitan Opera, maar kiest voor alternatieve titels.

Na Carmen, Madama Butterfly en Beethovens negende wordt dinsdag 11 januari Tosca vertoond, één van de populairste opera’s ooit. Tosca speelt zich af in Rome en gaat over de liefde tussen een zangeres en een schilder, die gedwarsboomd wordt door de sluwe politiechef Scarpia.

De JT-uitzending laat een productie zien van het Teatro Carlo Felice uit Genua. De uitzending is niet live, wel live opgenomen.

De drie hoofdrollen worden door bekende Italiaanse zangers vertolkt. Het echtpaar Daniela Dessì en Fabio Armiliato treedt op als respectievelijk Tosca en Cavaradossi. De rol van Scarpia wordt gezongen door Claudio Sgura.

Op de bok staat Marco Boemi, die regelmatig met producties van de Staatsopera van Tatarstan in Nederland te zien is. Regisseur is Renzo Giacchieri.

De uitzending is te zien in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen en begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van JT Opera.

Vorig artikel

Mingardo zingt warme Respighi-liederen

Volgend artikel

Column: Antony Hermus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.