Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bartoli wint Grammy voor castratenalbum

15 februari 2011 1 reactie

Cecilia Bartoli heeft een Grammy gewonnen voor haar album Sacrificium. De Italiaanse mezzosopraan werd uitgeroepen tot ‘Beste Klassieke Vocale Artiest’. Haar album kwam in 2009 uit in Nederland en bereikte vorig jaar de platina status.

Met het album Sacrificium verdiepte sterzangeres Bartoli zich in de kunst van de castraten in het achttiende-eeuwse Italië, waarbij ze ook aandacht had voor het vele leed dat met het castreren van jongetjes gepaard ging. Ze nam vele nooit eerder geregistreerde castratenaria’s op, vaak van een enorme moeilijkheidsgraad.

Het heeft de Italiaanse geen windeieren gelegd: ze werd beloond met een Grammy in de categorie ‘Beste Klassieke Vocale Artiest’. Dat maakte het label Decca vandaag bekend.

,,Een Grammy ontvangen is altijd een voorrecht, maar in dit geval ben ik extra blij, omdat Sacrficium waarschijnlijk de mooiste en zeker de moeilijkste barok-cd is die ik ooit gemaakt heb”, reageert Bartoli. ,,Dit laat zien dat ik een trouw publiek heb, dat net zo nieuwsgierig en dankbaar als ik de schatten uit ons muzikale verleden wil herontdekken.”

Het meest trots is Bartoli echter op het feit dat Sacrificium een ‘100 procent Italiaans product’ is, aangezien ze samenwerkte met het ensemble Il Giardino Armonico en dirigent Giovanni Antonini.

Andere genomineerden in de categorie ‘Beste Klassieke Vocale Artiest’ waren Anne Sofie von Otter, Lucia Duchonová, Vivica Genaux en Measha Brueggergosman.

door

1 reactie »

  • Spen1992 zei:

    YES! Geweldige album, vooral Son Qual Nave vind ik een geweldige aria. Welverdiend Cecilia!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.