Buitenlands nieuwsNieuws

Hein Mulders wordt intendant in Essen

Hein Mulders, hoofd artistieke zaken bij De Nederlandse Opera, wordt vanaf seizoen 2013/2014 intendant van zowel het Aalto-Theater als de Philharmonie in Essen. Dat maakte de raad van commissarissen maandagavond bekend.

(Foto: Peter Prengel / Stadtbildstelle Essen)

Mulders werd maandagavond tijdens een persconferentie voorgesteld. De 48-jarige Nederlander heeft een contract getekend van seizoen 2013/2014 tot en met seizoen 2017/2018. Samen met de raad van commissarissen gaat hij de komende tijd op zoek naar een Generalmusikdirektor met wie hij in 2013 aan de slag kan gaan.

Mulders volgt Aalto-intendant Stefan Soltesz en Philharmonie-intendant Johannes Bultmann op. Aan de beslissing om de twee posities samen te voegen, gingen maanden van discussie vooraf. Het operahuis en de Philharmonie vielen namelijk nog niet eerder onder één leiding.

Aan lokale media liet Mulders weten zich zeer te verheugen op de grote uitdaging die hem in Essen te wachten staat. ,,Onder Herrn Bultmanns leiding heeft de Philharmonie Essen grote internationale waardering verworven. Ik zet zijn werk graag op dat niveau voort en zal daarbij natuurlijk eigen accenten leggen.”

Mulders is als hoofd artistieke zaken bij De Nederlandse Opera onder meer verantwoordelijk voor de casting van de producties. Eerder werkte hij als casting director bij de Vlaamse Opera, als orkestmanager bij het Nationaal Jeugd Orkest, als manager bij een impresariaat en als programmamaker bij de Concertzender.

Vorig artikel

'Rolando Villazón is terug'

Volgend artikel

Negen producties in nieuw seizoen Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.