Buitenlands nieuwsNieuws

Bertels wordt directeur Sydney Festival

Lieven Bertels, de artistiek coördinator van het Holland Festival, wordt de nieuwe directeur van het Sydney Festival. Hij verkast dit najaar naar de Australische stad. Zijn doel is om het prestigieuze festival een internationaler profiel te geven.

De afgelopen zeven jaar was Lieven Bertels één van de drijvende krachten achter het jaarlijkse Holland Festival in Amsterdam. Hij verbreedde het programma, organiseerde enkele grote evenementen en verhoogde de omzet.

Bertels is door het Sydney Festival, één van de grootste kunstenfestivals ter wereld, gecontracteerd om van 2013 tot 2015 de programmering te verzorgen. Hij begint dit najaar al aan zijn taak, nadat hij de komende maand zijn laatste Holland Festival heeft geleid.

,,Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot de unieke mix van kunst en entertainment die het Sydney Festival biedt”, zegt Bertels in een reactie. ,,Mijn missie is om de beste en gedurftste projecten naar de straten en tonelen van Sydney te brengen. Ik ben dankbaar voor deze prachtige mogelijkheid om nieuwe, spannende pagina’s aan de rijke historie van het festival toe te voegen.”

De directie van het festival is erg blij met de komst van Bertels. ,,Lieven is een fantastische keuze om de rij van inspirerende en dynamische directeuren van het festival sinds de oprichting in 1977 voort te zetten”, zegt George Souris, minister van de kunsten. ,,Ik ben er zeker van dat Lieven de uitdaging aankan en de buitengewone programmeringen die het festival ieder jaar brengt, kan continuëren.”

Vorig artikel

Bas Giorgio Tozzi overleden

Volgend artikel

Lehnhoffs Elektra: intens en intiem

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.