Buitenlands nieuwsNieuws

DiDonato zingt vrolijk door in rolstoel

Nadat ze zaterdag haar kuitbeen brak tijdens de openingsvoorstelling van Il barbiere di Siviglia in Londen stond zangeres Joyce DiDonato gisteravond (7/7) gewoon weer op het toneel. Of beter: zat. In een rolstoel zong ze haar rol van Rosina. Wederom met succes.

(Foto: Dave Benett.)
(Foto: Dave Benett.)

DiDonato had na het ongeval afgelopen zaterdag al op haar website geschreven dat ze er alle vertrouwen in had dat ze de rest van de voorstellingen ook kon optreden. „Er is geen regel die zegt dat Rosina misschien niet een gebroken enkel had, toch?”

Met haar been in roze gips en rondrijdend in haar rolstoel was ze daarom gewoon weer Rosina, gisteravond in Covent Garden. „Wat het ongeluk ook deed met haar voet, het bracht in elk geval geen schade toe aan haar fabuleuze coloraturen”, schreef Nick Kimberley van de London Evening Standaard lovend.

Enorm applaus kreeg ook Juan Diego Flórez weer, in de rol van graaf Almaviva.

Na afloop liet DiDonato aan de Evening Standard weten dat het één van de spannendste avonden van haar carrière was geweest. Ze had slechts een half uurtje voorbereidingstijd op het toneel, om te wennen aan haar rolstoel.

Maar haar rolstoel werkte ook in haar voordeel. „In het verhaal zit Rosina opgesloten. Het mooie is dat dat behoorlijk letterlijk werd deze avond: ik voelde me gevangen in de rolstoel. Dat hielp dramatisch gezien.”

Vorig artikel

Opera over de grens

Volgend artikel

Orfeo op z’n authentiekst

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.