Home » Buitenland, Nieuws

Royal Opera zet in op nieuw repertoire

Londen14 januari 2013

door

Het Royal Opera House wil nieuwe, hedendaagse opera’s een veel grotere rol laten spelen in zijn programmering de komende seizoenen. Het Londense operahuis presenteerde vorige week plannen voor meer dan vijftien nieuwe werken, die tussen nu en 2020 in première moeten gaan.

Het Royal Opera House wil nieuw werk de komende jaren centraal zetten.

“Nieuw werk mag niet aan de rand van ons programma staan, maar hoort midden in het hart van wat en wie we zijn”, stelde operadirecteur Kasper Holten bij de bekendmaking van de plannen voor de komende jaren. “We hopen dat het publiek onze nieuwsgierigheid deelt en met een open geest met ons mee gaat op dit avontuur.”

Het Royal Opera House heeft bij zowel vooraanstaande als jonge componisten nieuwe werken besteld, vaak in samenwerking met andere gezelschappen. De nieuwe opera’s worden opgevoerd in de grote zaal van Covent Garden of in het kleinere Linbury Studio Theatre.

Het operahuis heeft onder meer een kerstopera besteld bij Julian Philips, die eind 2013 in première moet gaan. De beroemde componist Philip Glass is gevraagd een opera te baseren op Franz Kafka’s roman Der Prozess (première seizoen 2014/15) en Mark-Anthony Turnage (componist van de opera Anna Nicole) gaat na 2015 een nieuwe opera voor kinderen schrijven, geregisseerd door Katie Mitchell.

Grote evenementen zijn ook een nieuw werk van Georg Friedrich Haas, in coproductie met de Deutsche Oper Berlin, en een nieuwe opera van Thomas Adès, gebaseerd op de film The Exterminating Angel. Adès’ opera The Tempest werd wereldwijd opgevoerd en goed ontvangen. Zijn nieuwe werk gaat in het voorjaar van 2018 in première.

Zie voor de volledige plannen de website van het Royal Opera House.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.