Home » Binnenkort, Buitenland

Luikse Opera brengt Rossini’s Italiana

Luik14 januari 2013 Geen reacties

De Opéra Royal de Wallonie in Luik opent zijn jaar met een nieuwe productie van L’Italiana in Algeri. Emilio Sagi ensceneert de opera van Rossini, Bruno Campanella dirigeert.

Rossini schreef de komedie L’Italiana in Algeri toen hij 21 jaar was, naar verluidt in minder dan 30 dagen. Het stuk ging in 1813 in première in Venetië. Volgens de schrijver Stendhal was het de perfectie van het buffo-genre.

De opera vertelt het verhaal van Lindoro, die gevangengenomen is door de bey van Algiers, Mustafà. Mustafà is zijn vrouw Elvira zat en wil zijn harem uitbreiden met een mooie Italiaanse. Ondertussen probeert Isabella haar verloofde Lindoro te redden.

De hoofdrollen in de regie van Sagi zijn bezet door Enkelejda Shkosa (Isabella), Carlo Lepore (Mustafà), Daniele Zanfardino (Lindoro) en Liesbeth Devos (Elvira) – allemaal zangers die eerder in Luik te zien waren.

L’Italiana in Algeri wordt van 18 tot en met 26 januari zesmaal opgevoerd. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.