Home » Nieuws

Albrecht verlengt contract bij DNO/NedPhO

Amsterdam1 oktober 2013

door

Marc Albrecht blijft tot en met het seizoen 2017/2018 chef-dirigent van De Nederlandse Opera (DNO) en het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). Maandagavond tekende hij voor drie jaar bij na afloop van een concert in het Concertgebouw.

Els van der Plas, Marc Albrecht, Rob Streevelaar en Pierre Audi bij de contractondertekening in het Concertgebouw (foto: Ronald Knapp).

Els van der Plas, Marc Albrecht, Rob Streevelaar en Pierre Audi bij de contractondertekening in het Concertgebouw (foto: Ronald Knapp).

Albrecht werd in september 2011 chef-dirigent bij de beide instellingen in Amsterdam. De afgelopen seizoenen dirigeerde hij onder meer de wereldpremière van Manfred Trojahns opera Orest en de met een International Opera Award bekroonde productie van De legende van de stad Kitesj en het meisje Fevronja.

De samenwerking tussen Albrecht en DNO/NedPhO heeft ook al tot opnamen geleid. Zo nam het label New Arts International de productie van Elektra op en worden dit najaar Schrekers opera Der Schatzgräber en Trojahns Orest uitgebracht.

De eerstvolgende keer dat Marc Albrecht weer op de bok klimt bij DNO is in december, als hij de nieuwe productie van Prokofjevs De Speler dirigeert, in een regie van Andrea Berth.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.