Nieuws

Reisopera ontvangt award voor Tristan

Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlandse Reisopera, heeft maandagmiddag in Amsterdam de eerste Place de l’Opera-award voor Opera van het Jaar in ontvangst genomen. Mansfield ontving de prijs namens de Reisopera voor de productie van Tristan und Isolde.

Jordi Kooiman overhandigde maandag in Carré de oorkonde voor Opera van het Jaar 2013 aan Nicolas Mansfield.
Jordi Kooiman overhandigde maandag in Carré de oorkonde voor Opera van het Jaar 2013 aan Nicolas Mansfield.

Eind 2013 kozen de lezers van Place de l’Opera de in hun ogen beste operaproductie van het jaar. Een jury van kenners uit de operawereld had daarvoor een shortlist van vijf producties samengesteld. De lezers stemden massaal op Tristan und Isolde van de Nationale Reisopera (sinds maandag de Nederlandse Reisopera), waarmee het gezelschap in september en oktober zijn seizoen opende.

Intendant Nicolas Mansfield was maandag in het Amsterdamse Carré voor zijn perspresentatie van het nieuwe seizoen. Bij zijn terugblik op het afgelopen jaar, waarin hij de succesvolle Tristan und Isolde-productie in de herinnering bracht, werd hij onderbroken door Place de l’Opera-hoofdredacteur Jordi Kooiman, die hem een ingelijste oorkonde overhandigde als bewijs en aandenken aan het succes van de Wagner-productie.

De prijs voor Opera van het Jaar werd weliswaar in ontvangst genomen door Nicolas Mansfield, maar kwam evenzeer regisseur Jakob Peters-Messer en dirigent Antony Hermus toe, die beiden in de reacties op de productie veel lof toebedeeld kregen.

Kooiman feliciteerde Mansfield met de glansrijke doorstart die met Tristan und Isolde – Mansfields eerste grote productie als Reisopera-intendant – gemaakt werd en wenste de directeur en zijn operagezelschap ook in het komende seizoen veel succes toe.

Vorig artikel

Seizoen De Nationale Opera 2014/2015

Volgend artikel

Dido and Aeneas krijgt een andere adem

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

  1. kersten
    19 februari 2014 at 19:10

    Proficiat, meneer Mansfield! Gezien uw geoogste successen reken ik op een allerminst afgeslankt peil in 2014/15.