Buitenlands nieuwsNieuws

Zeffirelli’s Tosca keert misschien terug

De Metropolitan Opera gaat wellicht de oude Tosca-productie van Franco Zeffirelli weer op het programma plaatsen, nadat de reacties op een nieuwe enscenering begin dit seizoen negatief waren. Het één heeft echter niet met het ander te maken, zegt de directeur van het operahuis.

Peter Gelb, de directeur van de Metropolitan Opera, geeft in de New York Times toe dat erover gesproken wordt de oude Tosca van Zeffirelli terug op het programma te zetten.

Het werk van Zeffirelli werd begin dit seizoen vervangen door een nieuwe enscenering van Luc Bondy. Die scoorde behoorlijke wat boe’s bij de première en ook de pers was bepaald niet enthousiast.

Maar dat is niet de reden die achter de mogelijke terugkeer van de oude productie schuilt, stelt Gelb. ,,Dit heeft met niets anders te maken dan met een programmeringsprobleem.”

Zeffirelli denkt daar natuurlijk anders over. De Italiaan stelde dat het New Yorkse operahuis is gaan inzien dat het ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan.

Vorig artikel

Beczala haalt uit naar regietheater

Volgend artikel

Cyrano de Bergerac giert van de passie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.