Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Beczala haalt uit naar regietheater

Londen22 december 2009 Geen reacties

Tenor Piotr Beczala heeft in een interview met The Times uitgehaald naar het alomtegenwoordige regietheater in de operawereld. ,,Veel moderne regisseurs waar ik mee gewerkt heb, houden niet van opera.”

(Foto: Kurt Pinter.)

(Foto: Kurt Pinter.)

Beczala verkeert momenteel in Londen om Rodolfo te zingen in een oude, traditionele productie van Puccini’s La Bohème. Een verfrissende ervaring, vertelt hij The Times. ,,Het is een oude productie, maar voor mij is het een hele verandering om het karakter te spelen op min of meer de manier waarop Puccini en zijn librettisten het bedoelden.”

En dat zit de Pool dwars, zo blijkt. ,,Veel regisseurs denken dat ze ons – zangers die deze rollen tijdens het grootste deel van hun carrière zingen – moeten uitleggen hoe we moeten acteren en hoe we hun nieuwe concept van de opera moeten realiseren. Dat is volslagen belachelijk.”

,,Veel van de moderne regisseurs waar ik mee gewerkt heb, houden niet van opera. Ze zeggen dat opera dood is en dat zij haar van zichzelf moeten redden en haar weer tot leven moeten wekken. Dat is dwaas. Alsof een vrouw rustig door een straat loopt, bezig met haar eigen zaken, en opeens tegen de grond wordt gewerkt door twee mannen die haar gaan reanimeren, terwijl ze dat helemaal niet nodig heeft.”

Zie voor het hele interview de website van The Times.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.