Nieuws

Jacobs wint Klara-Carrièreprijs

Countertenor en dirigent René Jacobs heeft de Klara-Carrièreprijs gewonnen. De Belgische klassieke radiozender Klara overhandigde de prijs aan de Vlaamse musicus omdat hij ‘het streven naar authenticiteit in de internationale operascene’ introduceerde en omdat hij het ‘repertoire verruimde’.

In het juryrapport wordt de zanger/dirigent uit Gent geroemd omdat hij in het internationiale muziekleven zijn eigen weg zocht. ‘René Jacobs introduceerde het streven naar authenticiteit in de internationale operascene en verruimde het repertoire’, valt er te lezen. Verder prijst Klara ‘de pure kwaliteit van de concerten die hij zong en de operavoorstellingen die hij dirigeerde’.

De 62-jarige Belg vergaarde roem in operahuizen in heel Europa, vooral door zijn uitvoering van barokopera’s. Hij deed meer dan honderd opnames en won al diverse prijzen, waaronder een Edison Award en een Grammy Award.

Vorig artikel

Honegger met een vette knipoog

Volgend artikel

Staatsoper Stuttgart mengt motorgebrul met opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.