Nieuws

Gerenoveerd operahuis Seoul heropent deuren

Het operahuis van Seoul in Zuid-Korea opent op eerste kerstdag opnieuw haar deuren. Vorig jaar brak er tijdens een uitvoering van La Bohème brand uit, waarna er tien maanden nodig waren om het gebouw te renoveren.

Op 12 december vorig jaar brak er midden in Puccini’s La Bohème brand uit in het operahuis, waarna 2300 toeschouwers geëvacueerd moesten worden. Het betekende niet alleen veel materiële schade, maar ook een flinke deuk in het imago van één van Korea’s meest vooraanstaande culturele centra.

Alle geplande voorstellingen werden afgelopen jaar geannuleerd. Op eerst kerstdag komt er een einde aan die periode van theaterstilte. Bij wijze van proef wordt dan De Notenkraker van Tsjaikovski opgevoerd. Als het geluid en de technieke helemaal afgestemd is, volgt in maart een grote opening met Le Nozze di Figaro van Mozart.

De renovatie kostte bijna 15 miljoen euro, zo meldt The Korea Times. Het gebouw is brandveiliger gemaakt, maar ook de akoestiek is verbeterd.

Vorig artikel

Lucca viert Puccini’s 150ste verjaardag

Volgend artikel

Unieke Fledermaus, met dank aan Haenen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.