Home » Nieuws

Arthaus en C Major brengen veel Italiaans

17 februari 2010 Geen reacties

De labels Arthaus Musik, TDK en C Major hebben vandaag (17/2) weer een aantal nieuwe opera-dvd’s op de Nederlandse markt gebracht. Er zit veel Italiaans werk bij, van La fanciulla del West tot Otello.

Eerder verscheen een productie van Rossini’s Il Turco in Italia uit Genua al op dvd, nu heeft Arthaus Musik de titel ook op Blu-Ray uitgebracht. Het gaat om een voorstelling met artiesten als Bruna de Simone en Antonino Siragusa.

Puccini’s opera La fanciulla del West is verschenen in een bezetting met Daniela Dessì, Fabio Armiliato en Lucio Gallo (die net als in Amsterdam in december 2009 de rol van Jack Rance zingt). De productie is opgenomen tijdens het 51e Puccini Festival in Torre del Lago, in 2005.

De opera La Bohème van dezelfde componist is eveneens op dvd verschenen. De traditionele productie is van de hand van de beroemde regisseur Franco Zeffirelli. Het liefdesduo Mimi en Rodolfo wordt vertolkt door Cristina Gallardo-Domâs en Marcelo Álvarez. Het is een live-opname uit het Milanese Teatro Degli Arcimboldi uit 2003.

Nog meer Italiaans: C Major heeft zowel op dvd als op Blu-Ray een productie van Verdi’s Otello uitgebracht, van de Salzburger Festspiele van 2008. De rijzende ster Marina Poplavskaya zingt de rol van Desdemona, Alexandrs Antonenko is Otello. De muzikale leiding is in handen van de befaamde dirigent Riccardo Muti.

Een bijzondere uitgave is ook Die Zauberflöte für Kinder bij Arthaus. De opera van Mozart is ingekort tot een uurtje en is toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf vijf jaar. De voorstelling is gemaakt door en uitgevoerd in het operahuis van Zürich.

Zie voor alle nieuwe uitgaven de website van C&S Entertainment. Zie ook de etalage met nieuwe uitgaven van Arthaus Musik, TDK en C Major op de homepage van Place de l’Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.