Nieuws

Internationaal Lied Festival Zeist geannuleerd

Het Internationaal Lied Festival Zeist heeft zijn lustrumeditie (8 t/m 17 mei) moeten annuleren vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Het festival bekijkt of sommige onderdelen later dit jaar kunnen plaatsvinden.

Zoals voor veel theaters, schouwburgen, festivals en gezelschappen hebben de ingrijpende coronamaatregelen van de overheid ook voor het Internationaal Lied Festival Zeist een grote impact. Van 8 tot en met 17 mei had het festival onder het thema ‘De eindeloze wereld van het Lied – van Beethoven tot nu’ een groot aantal liedrecitals geprogrammeerd, met optredens van onder anderen artistiek leider Robert Holl, Carolyn Sampson, Raoul Steffani, Christoph Prégardien, Thomas Oliemans, Lenneke Ruiten en Werner Güra.

Naast de recitals zou het vijfjarig jubileum gesierd worden door masterclasses, instrumentale recitals, projecten met schoolleerlingen en een familieconcert. Het festival heeft ‘met pijn in het hart’ alle programmaonderdelen moeten afzeggen.

‘De tijd die voor ons ligt, gebruiken we om te zoeken naar mogelijkheden om onderdelen van het festival toch, zij het in een andere vorm, door te laten gaan’, zegt het festival.

Kaartkopers krijgen binnenkort – het kan even duren – bericht over wat er met hun bestelling gebeurt.

Vorig artikel

Draghi’s Prometeo: een vurig plaatdebuut

Volgend artikel

Genomineerd: pianist Daan Boertien

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.