Nieuws

Opera over Willem II wint prijs

TILBURG – Stichting Souvenir Muziektheaterproducties heeft met een opera over koning Willem II de prijs voor de Amateurkunsten 2009 gewonnen. Met het prijzengeld, 12.000 euro, gaat de stichting de opera daadwerkelijk produceren. In november wordt die uitgevoerd.

De Stichting Amateurkunst Tilburg reikt iedere vier jaar de prijs uit aan ambitieuze amateurkunstenaars in de gemeente Tilburg. Dit keer streek het operaproject met de eer, berichtte het Brabants Dagblad gisteren.

Onder leiding van Sjaak Beirnart maakte Stichting Souvenir een opera over koning Willem II en zijn liefdesleven in Tilburg. In het verhaal komen zijn relatie met Anna Paulowna en zijn vermeende homoseksuele relaties aan bod. De stichting schreef het stuk naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van Tilburg.

De jury vond de productie ‘oorspronkelijk en stimulerend in haar totaliteit’. Ook de hedendaagse muziek en moderne enscenering vielen in de smaak.

De 12.000 euro die de stichting met de prijs heeft binnengehaald, wordt in de productie van de opera gestoken. Van 26 tot en met 29 november wordt het werk vervolgens uitgevoerd in de Concertzaal van Theaters Tilburg.

Vorig artikel

Nabucco gemengd ontvangen door pers

Volgend artikel

Zwolle geeft voorproefje KamerOperaFestival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.